BESTIL TILBUD
30 872 872

Roadtrip på Route 66


Den mest kendte vej i hele verden

hvor du oplever det ægte USA

På eventyr langs den legendariske landevej

Chicago, Kansas, Texas, New Mexico, Arizona og Californien. Den berømte Route 66 byder på masser af oplevelser på et roadtrip på tværs af USA.

Den legendariske vej, som engang var en af landets helt store transportveje, er idag blevet erstattet af nye, større og mere moderne veje. Men det betyder ikke, at Route 66 behøver at gå i glemmebogen. Vejen har sit hele eget nostalgiske særpræg med gamle diners og tankstationer, og er helt klart en tur værd når man i forvejen er på rundrejse i USA.

Oplev det ægte USA på Route 66

Route 66 er hvad mange forbinder med det gode, gamle USA. Der er ingen tvivl om, at Route 66 er USA’s, og måske verdens, mest berømte landevej, og den tidligere hovedvej er med rette, hvad manger forbinder med et roadtrip i USA. Route 66 starter i Chicago i det nordøstlige USA og slutter i Los Angeles, der ligger i den sydvestlige del. Undervejs passerer ruten hele 8 stater, og byder på gamle diners med klassisk amerikansk mad, gamle retro tankstationer, drive-in biografer, og ikke mindst smukke western landskaber og naturfænomener. Route 66 er kendt som ’The Mother Road’, et navn, John Steinbeck gav vejen i sin verdensberømte roman, Vredens Druer. Route 66 har været med til at skabe meget af den amerikanske populærkultur vi kender i dag, så tag på dit eget eventyr langs den ikoniske landevej, når du rejser til USA.

Turen starter i Chicago

Route 66 blev grundlagt i Chicago, der ligger i staten Illinois. Chicago er USA’s tredjestørste by med hele 2.9 millioner indbyggere i centrum. I Chicago finder du mange imponerende skyskrabere og en levende by, der fungerer som epicenter for den amerikanske økonomi. Chicago er en utroligt indflydelsesrig by, og tager du dig tid til bare at gå rundt inde i Chicago, kommer du til at opleve en rigtig, amerikansk storby med alt hvad det medfører – rigtigt mange oplevelser.

Valg af bil

Et billede på det klassiske USA er en rigtig amerikansk bil med masser af hestekræfter, som en Mustang, Chrysler eller lignende, som suser igennem Route 66’s landskab. USATours hjælper dig med valg af lige netop den bil, du ønsker på dit roadtrip på Route 66. Vi har mange biler at vælge imellem, hvad end du skal bruge en klassisk amerikansk bil, sportsvogn, autocamper eller en rummelig familiebil.

Missouri og Kansas City

Efter Illinois og Chicago kommer du til Missouri. Missouri er en af de stater, der spillede den største rolle under den amerikanske borgerkrig. Den største by i Missouri er Kansas City, der som noget særligt ligger i to stater, Kansas og Missouri, og har haft en stor indflydelse på den amerikanske bilindustri. Er du i gang med at køre USA tyndt på Route 66, kan du roligt tage en afstikker til Kansas City, hvor du kan se store bilmastodonter som General Motors faciliteter og historie. Kansas er den næste stat, du kommer igennem via Route 66. Kører du igennem Kansas City, som ligger i Missouri, kommer du helt automatisk videre til selve staten Kansas. Via Route 66 kører du kun meget kort inde i Kansas, men det burde alligevel være muligt at nyde de flotte landskaber, du kan se til begge sider.

Oklahoma

På dit roadtrip på Route 66 kører du tværs igennem delstaten Oklahoma. I Oklahoma finder du andet end store byer – her kan du se noget af USA’s flotteste natur med tætte bjergkæder, store prærier og skovarealer, der tiltrækker tordenvejr som ingen andre. I Oklahoma finder man Navajo indianerreservatet. I det hele taget har Oklahoma en lang og imponerende indianerhistorie, man kan se og opleve i mange i de byer, man kører igennem under et roadtrip på Route 66.

Texas

Du får også lov til at opleve det nordlige Texas når du er på Route 66 road-trip. Texas er en ærkeamerikansk stat med byer som Houston og Dallas. Fænomenet ’det Vilde Vesten’ bunder i Texas’ historie, hvor indianere i slutningen af det 19. århundrede blev fordrevet med magt. Texas er kendt for mange ting: John F. Kennedy blev skudt her, George W. Bush senior var guvernør i staten, før han blev præsident, og det er også i Texas at den omdiskuterede dødsstraf bliver brugt mest. Hvis du vil opleve det rigtige, Vilde Vesten har du gode muligheder for det på et roadtrip på Route 66.

New Mexico

New Mexico ligger vest for Texas. Delstaten har fået sit navn grundet Mexicos beliggenhed syd for, og fordi der tales lige meget spansk og engelsk. Meget af New Mexico er ørken – den selvsamme ørken, hvor den første atombombe nogensinde blev testet i 1945. En bombe, der også var udviklet i New Mexico under Manhattanprojektet. I nyere tid er New Mexico især blevet kendt for den populære amerikanske TV-serie Breaking Bad, og de golde, røde ørkenlandskaber serien er kendt for kan opleves på egen hånd langs Route 66. Den næstsidste stat Route 66 fører igennem, er Arizona. I Arizona kan du besøge USA’s måske mest berømte naturfænomen, Grand Canyon, hvis du tager en lille afstikker fra Route 66. Ellers er det muligt at opleve masser af Route 66 nostalgi i Arizona, med gamle skilte, små byer, værdige cafeer samt Meteor Crater (Barringerkrateret). Meteor Crater er stedet hvor en meteor slog ned for 50.000 år siden, og skabte et krater der måler 1.200 meter i diameter og en dybde på over 150 meter.

Los Angeles

Los Angeles er hvor turen slutter, og den ikoniske by er en værdig afslutter på en fantastisk rejse med Route 66. Los Angeles ligger i delstaten Californien, hvor du kan finde mange af USA’s mest berømte seværdigheder. Det inkluderer byen San Francisco, fængslet Alcatraz, broen Golden Gate Bridge og mange, mange andre ting.

Oplevelse for livet

Et road-trip på Route 66 er en oplevelse, du ikke kan få andre steder. Det er en tur gennem amerikansk selvforståelse, og en tur, hvor venner for livet skabes. USATours rejsekonsulenter kan hjælpe dig med at planlægge turen til Route 66, lige meget om du ønsker at tage den kronologiske tur, eller om du vil have et par afstikkere med. Er du klar til dit livs road-trip?.

Download forslaget 

BESTIL ET TILBUD

PERSONLIGE OPLYSNINGER
BEMÆRKNINGER

Rejseforslag til Route 66

ROAD TRIP PÅ ROUTE 66

En tur for livet på verdens mest kendte vej!

  • 21 DAGE
  • FRA 9.316,-

Vejret I…

Chicago

Los Angeles

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.